بررسی روزنامه‌های صبح شنبه تهران؛ دهم تیر
نوشته شده توسط : boudika

روزنامه‌های اول هفته تهران در مقالات و گزارش‌های خود از پایان مهلت اتحادیه اروپا و آغاز تحریم‌های نفتی خبر داده و نوشته اند که هیاتی از اعضای کابینه مامور شده اند که راه های مقابله با تحریم های نفتی و بانکی را بررسی کنند. صعود ناگهانی بهای سکه و ارز، راه های مقابله با تورم و علت کنار گذاشتن ایران از مذاکرات سوریه از دیگر مطالب روزنامه های اول هفته است.

به مردم راستش را بگویید و مذاکره دیگر معنائی ندارد

محمدعلی وکیلی در سرمقاله اشاره کرده روز پنج‌شنبه تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته شد. فردا نیز نوبت اجرایی کردن تحریم خرید نفت ایران توسط اروپایی‌ها می‌باشد.

این در حالی است که مطابق توافقات برآمده از مذاکرات مسکو، بنا بود مذاکرات به منظور رسیدن به راه حل مرضی‌الطرفین در سطح کارشناسان ادامه پیدا کند. ولی حالا با این تصمیم ها روی میز غربی‌ها و آمریکا دیگر چه گزینه‌ای باقی مانده‌ است؟ آیا می‌توان همچنان از گزینه دیپلماسی سخن گفت؟

نویسنده این مقاله با اشاره به همان استدلال های پیشین درباره زیان شدید غرب از تحریم ایران و انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا سرانجام به این نقطه رسیده که روند کنونی هیچ نشانی از امیدواری برای حل و فصل مسالمت‌آمیز و صلح‌جویانه در پرونده هسته‌ای ندارد و غرب بالاترین سطح ممکن در تحریم را به کار بسته‌ است.

در چنین شرایطی دو نوع نگاه پیرامون ادامه یا قطع مذاکرات وجود دارد؛ گروهی معتقدند که ادامه مذاکرات، حرکت در میدان دلخواه غرب است بنابراین می‌بایست مذاکرات را قطع کرد و اجازه نداد که سود مذاکرات بی‌حاصل به جیب غربی‌ها برود. در مقابل هم عده‌ای همچنان با این ادعا که دفع شر حداکثری به شر حداقلی اقتضا دارد که روزنه مذاکرات را نباید بست.

سرمقاله ابتکار در عین حال توضیح داده به نظر می‌رسد متناسب با حجم تأثیری که تحریم‌ها بر زندگی مردم دارد، تبیین اقناعی از طرف مسئولین مربوطه صورت نمی‌پذیرد.

تیتر و عکس صفحه اول تهران امروز

تیتر و عکس صفحه اول تهران امروز

اگر کشور در حالت جنگی قرار گرفته‌ است، لطفاً سیاست‌های تبلیغی را متناسب با این وضعیت کنید. اگر هم امیدی به راه حل وجود دارد پس متناسب آن، رفتار نمایید. در شرایط فعلی ثابت بودن روش‌های تبلیغی با تنوع اتفاقات چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

در ادامه استدلال های پیشین از مرکز عملیات چند لایه دشمنان برای رسیدن به نقطه ای نوشته که مردم و مسئولان - یا دست کم بخشی از آنها- به حرمت ها و محرمات آلوده شوند، ستاد مشترک و اتاق فرماندهی دشمن بر آن است که «شبیخون فرهنگی»، «فشار سیاسی- اقتصادی»، «اختلافات سیاسی»، «فتنه فرآوری و بازتولید شده» و «عملیات روانی و رسانه ای» را به عنوان محورهای جبهه جنگ به هم الصاق کند و کار حریف را با استفاده از نیروی انفعال و سردرگمی و ناامیدی و واگرایی خود آنها بسازد.

این روزنامه تندرو صبح در تشریح وضعیت اقتصادی کشور نوشته طرح تحول اقتصادی و هدفمندسازی توزیع یارانه ها با فشار تحریم اقتصادی و مقوله رنج بار گرانی و تورم مصادف شده است. فضای نقد هم متاسفانه اغلب به بازار مسگرها و آهنگرها شبیه شده که هرکس بر ادعای خود می‌کوبد.

برخی دولتی ها از توطئه دیگران و رقبا می‌گویند. برخی از مجلسی ها مایلند شانه از بار مسئولیت خالی کنند. گروهی از تحلیلگران بر آنند که دولت، مدیریت عرصه را - از سر غفلت یا شیطنت حلقه انحرافی- رها کرده است. طیفی از سیاست بازان و رسانه های آنان نیز که اپوزیسیون زده اند و به هر بهانه ای در آغوش غرب می غلتند، به واسطه هم پوشانی با حلقه های فتنه و انحراف می‌گویند «ما که گفتیم نمی‌توان مقاومت کرد و باید تسلیم شد.

کیهان نظر داده که برای چاره جویی ضرورت دارد ستاد هماهنگی مشترکی با حضور نمایندگان دولت و مجلس و احیانا سایر دستگاه ها و نهادها تشکیل شود که قبل از هر چیز بررسی کند سهم هر یک از ۵ متغیر «طرح تحول اقتصادی و ساماندهی یارانه ها»، «فشار تحریم ها»، «فضاسازی مسموم رسانه ای- سیاسی (تورم القایی و انتظاری)، «سودجویان اقتصادی» و «اختلاف ها، مجادلات و حاشیه سازی های سیاسی» در تلاطم اقتصادی موجود چقدر است؟

سوریه و ایران و زندانیان

روزنامه با اشاره به مذاکرات سویس برای حل مساله سوریه نوشته هدف آمریکا از حذف ایران از گروه تماس اینست که این گروه با ترکیبی که تمایل بیشتری به سیاست مورد نظر واشنگتن درباره سوریه دارد، به همان نتیجه‌ای برسد که غرب و ارتجاع عرب با ایجاد بحران در سوریه در پی آن هستند.

این روزنامه از قول کوفی عنان نوشته این فقط ایران نیست که از ترکیب "گروه تماس" حذف شده بلکه عربستان نیز در این گروه حضور نخواهد داشت و خود اضافه کرده هدف عنان اینست که نوعی برقراری توازن را به ذهن‌ها القا کند تا تصور افکار عمومی این باشد که اگر ایران در گروه تماس حضور ندارد تا از دولت سوریه دفاع کند در مقابل، دولت عربستان نیز حضور ندارد تا با دولت سوریه مخالفت نماید. در حالی که قطر همان نقشی را بازی می‌کند که مورد نظر عربستان است.

روزنامه جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده اعضای گروه تماس طبق اعلام کوفی عنان عبارتند از پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه، همچنین عراق، ترکیه، سوریه، قطر، کویت و خود کوفی عنان به نمایندگی از سازمان ملل.

از ترکیب یازده عضوی گروه تماس، فقط چهار عضو را می‌توان با دولت سوریه دانست و هفت عضو دیگر علیه آن هستند. در گروه تماس، برای اعضای دائمی شورای امنیت حق وتو نیز وجود ندارد تا چین و روسیه بتوانند از آن برای خنثی کردن توطئه مخالفان دولت سوریه استفاده کنند.

پوریا عالمی در ستون کاناپه خبر داده که دولت برزیل اعلام کرد: «زندانیان کتاب بخوانند تا سالانه ۴۸ روز از دوران محکومیت‌شان کم شود.» و بر این خبر افزوده:

به نوشته این طنزنویس: دولت كره شمالی اعلام كرد: «زندانيان اگر در سياهچال‌های‌شان روشنايی، چراغ قوه يا لامپ پيدا كردند، كتاب بخوانند. اما عمرا! از نور خبری نيست. يوها‌ها‌ها. البته زندانيان يادشان باشد اگر چراغ هم پيدا كنند و در ساعات غيرمجاز آن را روشن كنند علاوه بر جرم مطالعه غيرمجاز، به خاطر مصرف اموال خصوصی پدر معنوی مردم كره شمالی، كيم جونگ ايل كه ارث رسيده به پسرش كيم جونگ اون، مدت حبس‌شان اضافه خواهد شد.» دولت چين اعلام كرد: «هر زندانی چينی اگر بتواند يكی از شاهكارهای ادبی جهان را به صورت چينی، فيک و تقلبی توليد كند سه ساعت از مدت حبسش كم خواهد شد.

اما دولت سوريه در اين باره چيزی اعلام نكرد.

دولت روسيه با بيان اينكه مسائل داخلی ما به خودمان مربوط است، اعلام كرد: «در روسيه كسی پاش به زندان نمی‌رسد.» آگاهان گفتند: «آره خب. چون قبل از اينكه پاشون به زندان برسد...» كه پای اين آگاهان قلم شد و زبان‌شان قاصر.

دولت آمريكا اعلام كرد: «از هر زندانی كه بتواند از زندان‌های اين كشور فرار كند و بعد برود در هاليوود و فيلمنامه‌اش را بفروشد تقدير خواهد شد.»

فرصت المپیک را از دست ندهیم

تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

محسن مهرعليزاده در سرمقاله شرق نوشته مكاتبات اخير مسوولان مجامع بين‌المللی ورزش از جمله نامه‌های كميته بين‌المللی المپيک و بعضی از فدراسيون‌های جهانی با مسوولان ورزش كشورمان در رابطه با جايگزينی برخی مسوولان فدراسيون‌ها و تهديد به تعليق فدراسيون‌های مذكور و نيز مواجه شدن كاروان المپيک ورزش كشور با مشكلاتی برای حضور در بازی‌های المپيک گرچه در وسيع‌ترين حد ممكن مورد بحث و بررسی كارشناسان و صاحب‌نظران قرار گرفته است ليكن هنوز جای بحث دارد.

به نظر این رییس پیشین سازمان تربیت بدنی از نظر افكار عمومی به دليل ارتباط وسيع ورزش و به ويژه بازی‌های المپيک با غرور ملی مردم كشور؛ حضور جوانان در بازی‌های المپيک به حدی مهم است كه نبايد مسايل و مشكلات مديريتی داخلی و اختلاف‌ سليقه‌های احتمالی موجب محروم شدن مردم از اين صحنه عظيم نمايش حضور فرهنگی و جلوه غرور ملی مردم باشد.

در ادامه مقاله شرق از رسانه‌ها خواسته شده با تزريق آرامش و كمک به حل منطقی و اصولی مساله است و با در نظر داشتن مصالح ملی فضای آرام را برای ورزشکاران پدید آورند و در نهايت از منظر روانی و آمادگی ورزشكاران موضوع حايز اهميت است.

برخی از كشورها حتی فقط يک ورزشكار المپيكی دارند ولی تمام توجه دستگاه‌ها و مردم را معطوف حمايت و پشتيبانی روانی و تامين آرامش فكری وی می‌كنند.

چرا بازار به این شکل در آمد و چه می توان کرد؟

سيدجواد سيدپور در سرمقاله تهران امروز این سئوال را مطرح کرده که وضعيتی كه در بازارهای مختلف از ارز و سكه گرفته تا مواد غذايی ديده می‌شود، محصول چه عواملی است و آيا راهی برای مهار اين اوضاع وجود دارد؟

در ادامه این مقاله آمده در چند ماه گذشته كه قيمتها سير صعودی غير طبيعی پيموده و هنوز هم سر ايستادن ندارد، مباحث كارشناسی زيادی درباره دلايل بروز چنين وضعيتی رخ داده و بالاخره دولت هم پذيرفته كه علائم بازار طبيعی نيست و لاجرم بايد اقدامی كرد.

تكرار دلايل تورم و گرانی سنگين به بحثی خسته كننده تبديل شده و درعين حال انتظار عمومی هم بيشتر بر اين است كه دولت در عمل و نه در گفتار چاره ای انديشيده و مانع تلاطم در بازارها شود. در مجموع می توان ديرباوری دولت در پذيرش واقعيت بازار، برخی سوء مديريتهای عمدتا دولتی و نيز فشارهای ناجوانمردانه دشمنان را در شمار مهمترين دلايل بروز اوضاع غير طبيعی در بازارها دانست.

تهران امروز در پایان افزوده هم راهكارهای مهار چنين وضعيتی كاملا روشن است. از يكسو دولت و ساير مراكز رسمی مانند قوای مقننه و قضائيه وظايفی سنگين تر از گذشته دارند چرا كه تحريم يک شرايط ويژه است و رفع آثار تحريم هم تدابير ويژه می‌طلبد.

دولت می بايستی تمام تلاش و توان خود را بر مديريت بازار و جلوگيری از رواج دلالی و تشكيل بازار سياه متمركز كند و در سوی ديگر هم مجلس با پشتيبانی از دولت و در عين حال تصويب قوانين لازم، راه را برای مبارزه قاطع تر دستگاه قضايی با عوامل برهم زننده بازار هموار كند.

کارتون محسن ظریفیان، اعتماد

کارتون محسن ظریفیان، اعتماد

پویا جبل عاملی در سرمقاله نوشته اقتصاد ایران وارد دوره‌ای می‌شود که بیش از گذشته در حالت آتارکی (Autarky) – اصطلاحی در علم اقتصاد که به وضعیتی گفته می‌شود که کشوری منفک از دیگران منابع و مصارف خود را تامین می‌کند- قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی، سیاست مطلوب بخش ما چیست؟

یکی از این بخش‌ها، متولیان و سیاست‌گذاران پولی هستند؛ اما نکته آنجاست که این بخش بی‌تردید بیش از سایر بخش‌ها زیر فشار قرار خواهد گرفت؛ زیرا به نظر می‌رسد که با قرار گرفتن بیشتر در حالت آتارکی، تولید برای تداوم کار خود و دیگر بخش‌های دولتی برای عقب نماندن از تورم، بیش از پیش از سیستم بانکی یاری می‌خواهند و در این بین همه چشم‌ها به سوی بانک مرکزی و مقامات پولی می‌رود.

به نظر این کارشناس مسائل پولی اگر تا همین جا نیز بانک مرکزی زیر فشار بوده، به نظر می‌رسد که در آینده این فشار چندین برابر شود و مقامات پولی از هم‌اکنون باید خود را برای این دوره آماده کنند؛ اما مقامات پولی چه کاری می‌توانند انجام دهند تولین مورد آشکار کردن وضعیت برای تصمیم‌گیران است.

مقامات پولی باید با استدلال نشان دهند که تنها کاری که آنان در بهترین حالت می‌توانند انجام دهند، کاهش ریسک‌هایی است که می‌تواند به‌واسطه شوک در بازار پول و ارز و سکه رخ دهد.

به نظر می‌رسد که با تداوم روند موجود، ریسک‌های تورمی افزایش چشمگیری یابند و بانک مرکزی نه تنها باید مقاومت بیشتری برای عدم افزایش نقدینگی کند، بلکه به نظر می‌رسد کانال هزینه نیز بیش از گذشته بر شاخص بهای کالا‌ها و خدمات تولیدی و در نتیجه مصرفی تاثیر می‌گذارد و در این بین حتی برای حفظ سطح تورم قبلی بانک مرکزی باید از هم‌اکنون سیاست‌های انقباضی را طراحی کند.

يحيی آل‌اسحاق در مقاله ای در نوشته ايران به لحاظ آزادی اقتصادی در معيارهای مرتبط در شرايط نامساعدی قرار داشته و در مقايسه با كشورهای ديگر و حتی منطقه جايگاه مناسبی ندارد. اين امر نشان‌ دهنده اين است كه ميزان ارزش افزوده بنگاه‌های اقتصادی ايران كه موتور توسعه محسوب می‌شوند با محدوديت‌های پيچيده و سختی همراه است.

به نوشته وزیر پیشین بازرگانی: با نگاهی به مشكلات و موانع ايجاد ارزش افزوده و توسعه صنعتی می‌توان آثار فضای نامناسب كسب و كار را مشاهده كرد. مواردی همچون تاثير تحولات سياسی و اقتصادی، تورم و نرخ ثابت ارز، حمايت‌های غير هدفمند از صنايعی كه فاقد مزيت نسبی بوده‌اند، مقررات تعرفه‌ای ناكارآمد، دخالت دولت در قيمت‌گذاری كالاها و خدمات و عدم توجه به رابطه عرضه و تقاضا در بازار، فقدان رقابت‌پذيری صنايع كشور، وجود بازار قاچاق و مديريت ناكارآمد آن، پرداختن به سياست‌های خودكفايی بدون توجه به مزيت نسبی و توجه به ساير بخش‌های اقتصادی در مقايسه با ساير بخش‌ها از مشكلات و موانع بخش صنعت و معدن است كه می‌توان به آنها اشاره كرد.

و سئوال اساسی به نظر مقاله شرق این است که با توجه به اين موانع و مشكلات در بخش صنعت و معدن چگونه می‌توان فاصله بين وضعيت امروز و آنچه را كه در چشم‌انداز ترسيم شده است، پر كرد؟

آخ در مقابل گرانی

در ستون تیترهای پنهان خود نوشته:

محمدرضا باهنر: در انتخابات مواظب بوديم جريان‌های فتنه، انحرافی و تندروی اصلاح‌طلب وارد مراکز تصميم‌گيری نشوند [البته يه تعارف هم به اصلاح‌طلبان زديم که خوشبختانه جدی نگرفتن]

وزير سابق احمدی‌نژاد: اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست جمهوری حضور جدی خواهند داشت [حالا ممکنه خودشون خبر نداشته باشن]

کوهکن: لاريجانی چندين بار نامزدی در انتخابات رياست جمهوری را تکذيب کرد [حالا ممکنه به غير از يه بار، بقيه‌اش واقعا درست باشه]

پاسخ متکی‌ به احتمال کانديداتوری‌اش در انتخابات رياست جمهوری [خوشبختانه در کشور ما همه چيز ممکنه]

لاريجانی خطاب به دولت و مجلس: مشکل گرانی و بيکاری را با تدبير حل کنيد [اگه بدون تدبير هم بتونين، اشکال نداره]

سيداحمد خاتمی: در مقابل گرانی‌ها حتی يک ”آخ” هم نگوييد [زشته. همسايه‌ها می‌شنون]

کارتون روز

کارتون هادی حیدری، شرق

کارتون هادی حیدری، شرق





:: برچسب‌ها: شهرستان , روز تعطیل , دریاچه ,
:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: